Innebandy

På Solna gymnasium är innebandy en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både dina studier och din idrott. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och ger dig optimal förberedelse för spel på elitnivå i framtiden.

Ansök till NIU innebandy

Ansökan för hösten 2022 är nu stängd.

Ansökning till vår nationella idrottsutbildning läsåret 2023/2024 öppnar i september 2022. Sista ansökningsdatum är 1 december.

Instruktörsteam NIU innebandy

Instruktörsteamet har mycket god erfarenhet av ledarskap och aktivt spel på nationell och internationell toppnivå. Instruktörsteamet utgörs idag av bollinstruktörer och fysinstruktör. Teamet arbetar med att utveckla dig teoretiskt och praktiskt, utifrån dina specifika förutsättningar och mål. Vid behov erbjuder skolan kontakt med medicinsk expertis och idrottspsykologisk rådgivning.

Om träningen

Träningen sker idag på förmiddagen, klockan 10.00-11.30, tre pass i veckan och har ett individuellt fokus för att förbereda dig för den nationella eliten. Innebandyn utgör minst 400 poäng av 2500 poäng totalt. Vid sidan av den praktiska träningen får du utbildning i övriga innebandyrelaterade moment som exempelvis näringslära, träningslära, talangutveckling och andra områden som är viktiga för dig som elitidrottare.

Du får stöd av både utbildade tränare och lärare som planerar och följer upp dina studier och din idrottskarriär tillsammans med dig.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Vår målsättning

Målsättningen är att vara den utbildningsmässigt ledande skolan regionalt och nationellt. Vi utbildar framtida världsmästare.

Antagning

För att bli antagen till NIU innebandy på Solna gymnasium måste du ansöka via Svenska innebandyförbundet. Ansökan till NIU stänger den 1 december och därefter blir du kallad till uttagningningsträning. För elever som ska börja gymnasiet höstterminen sker sedan uttagningsträning i december som man blir kallad till. Därefter går ett antal av eleverna vidare till ytterligare en uttagningsdag i januari.

Beslut om NIU plats meddelas senast i början av februari nästakommande år. Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Solna gymnasium. Du skall även komma in på betyg till valt program.

Kontakta oss

Senast uppdaterad