Basket

Solna gymnasium har en lång erfarenhet av att bedriva basketgymnasium. Vi har väldigt duktiga basketelever och erkänt duktiga lärare vilket ger dig en trygg och sporrande miljö att utvecklas i.

Ansök till NIU basket

Ansökan för hösten 2022 är nu stängd.

Ansökning till vår nationella idrottsutbildning läsåret 2023/2024 öppnar i september 2022. Sista ansökningsdatum är 1 december.

Om lärarna i specialidrott basket

Lärare för pojkarna är Jerel Blassingame, med lång erfarenhet som både spelare och coach.

Lärare för flickorna är Anders Härd, elittränare och tidigare dam- och ungdomslandslagscoach med lång erfarenhet som coach i basketligan dam.

Ansvarig för fysträning är Samuel Desport som också är mentor för killarna. Rehabträning sköts av Idrottsklinikens sjukgymnaster.

Om NIU Basket på Solna gymnasium

Här blir basketspelandet en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier. Du kommer att ha många kamrater på skolan som håller på med olika idrotter då Solna gymnasium är Stockholms största idrottsgymnasium.

Träningarna bedrivs mellan 09.40-11.40, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom basket och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna gymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som basketspelare.


Kontakta oss

Ansvarig tränare basket flickor

Anders Härd

Ansvarig tränare basket pojkar

Samuel Desport

Senast uppdaterad