Naturlig växtfärgning

I ett av Statarlängans fönster visas exempel på experimentell växtfärgning. I caféet visas ett bildspel och böcker. Låt dig inspireras av vad vi har i vår omgivning som kan ge färg!

I Statarlängan fortsätter vi att presentera olika hantverk. I våras provade vi på nålbinderi med Järnsparvarna. Nu visar vi växtfärgning med slow creations som förvandlar "skräp" till färgskatter på tyg till och med 24 oktober. Våga testa växtfärgning, resultaten blir oväntade och unika!

Genom att sakta ner, stanna upp och lägga märke till vad vi har omkring oss, blir vi medvetna om möjligheterna vi omges av till att skapa färg på textil. Att färga naturligt är att göra rum för långsamma, oförutsägbara processer som speglar livet självt.

Petra (slow creations) är medlem i Stockholms läns hemslöjdsförening. Sommaren 2014 gick hon Sveriges första universitetskurs i naturlig experimentell färgning på Högskolan för design och konsthantverk på Stenebyskolan, Dalsland. Petra är också teammedlem i www.refashionrefood.org Länk till annan webbplats. och har hållit workshops sedan 2015 i bland annat Stockholm, Borås, Piteå, Göteborg, Tokyo och Berlin. Här hittar du slow creations Instagram Länk till annan webbplats.

Kurs i växtfärgning 1 oktober

OBS! FULLBOKAT!
Lördag 1 oktober kl 10.00-14.00 inkl 45 min lunchpaus. Kursen äger rum i Statarlängan på Överjärva gård, ca 150 meter från caféet.
Kostnad: 250 kr/person. 200 kr/barn 8-18 år.
Anmälan / Reservlista: Skicka en intresseanmälan till reservlistan overjarva@solna.se senast 23 september.

I kursavgiften ingår färgmaterial, inspirationsmaterial och tygprovbitar att färga på. Vi kommer även att kunna färga med de klassiska färgämnena krapp och koschenill (sköldlus). Fokus ligger på så kallad paketfärgning där spännande effekter uppstår. Efter workshopen kan du fortsätta experimentera själv hemma.

Senast uppdaterad