Om du och/eller din familj behöver stöd

En familj kan få stöd och hjälp till exempel om det förekommer bråk, konflikter inom familjen eller om barn inte har det bra hemma.

Om dina föräldrar ska skiljas

Dina föräldrar kanske behöver hjälp att komma överens om de har bestämt sig för att genomgå en skilsmässa och inte längre bo tillsammans. Av kommunen kan dina föräldrar få hjälp och stöd så som samarbetssamtal och stöd i vårdnadsfrågor.

Om du har en förälder med psykisk sjukdom eller missbruksproblem

Om du har en förälder som är psykiskt sjuk eller har missbruksproblem kan du hitta information på maskrosbarn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ungdomsmottagningen på nätet, UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., finns mer att läsa om problem inom familjen.

Till Barnens rätt i samhället, BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ringa på telefon 116 111. Där svarar vuxna människor som är vana att hjälpa barn och ungdomar som har det jobbigt. De som arbetar på Bris har tystnadsplikt så du behöver inte berätta vem du är. BRIS betalar samtalet och det syns inte på telefonräkningen att du har ringt dit.

Om du har en förälder i fängelse

BUFFF Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en ideell organisation som arbetar med stöd till barn och unga som har en förälder i häkte eller fängelse. Genom stödgrupp, ungdomsgrupp och enskilda samtal får barn och ungdomar stöd och ökad kunskap samt möjligheten att träffa andra barn och ungdomar i liknande situation. Du vänder dig direkt till organisationen.

Kontakta oss

Kontakta oss

Barn- och ungdomsenhetens mottagningsgrupp

Telefontid måndag-torsdag 8.30-16.00 fredag 8.30-15.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)

08-746 34 24

Om du har ett akut ärende som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar kan du vända dig till Socialjouren Nordväst. Läs mer under journummer

Senast uppdaterad