Jobbfabriken coachar Solnas unga till jobb

Sedan starten för drygt ett år sedan har fler än 200 Solnaungdomar haft kontakt med coacherna på Jobbfabriken. De flesta har kommit vidare till arbete, praktik eller studier. Har du funderingar kring ditt nästa steg? Välkommen till Jobbfabriken!

Jobbfabriken finns på Fabrik 38, en mötesplats för ungdomar i Hagalund. Hit kommer unga som inte jobbar eller studerar för att bolla sina tankar och funderingar kring framtiden.

– Vi fokuserar på möjligheterna som finns. Vad vill du? Vad kan du? Vad behöver du hjälp med? Vi krokar arm och gör en plan tillsammans, säger Lotten Johnsson, jobbcoach på Jobbfabriken.

Samarbete med näringslivet

Jobbfabriken har många kontakter med näringslivet i Solna och matchar gärna unga som behöver ett jobb eller en praktikplats med en arbetsgivare.

– Ett tjugotal unga har till exempel precis börjat jobba inom lager, butik och restaurang. Och vi har fler kontakter som kan erbjuda jobb, säger Lotten Johnsson.

Många av ungdomarna hon möter vet vad de vill men behöver hjälp med kontakter eller att öppna en dörr. Andra behöver mer stöttning. Det kan ta lite olika lång tid att hitta rätt men det finns alltid en väg framåt.

– Det kan kännas som att man inte passar in någonstans, inte är tillräckligt social eller inte har det som krävs. Vi ser bakom murarna och visar de olika vägarna som faktiskt finns, kanske besöker en arbetsgivare eller en praktikplats och testar oss fram, säger Lotten.

Kom förbi och prata

Det behövs inga beslut eller remisser för att få stöttning av Jobbfabriken. Alla ungdomar upp till 25 år som inte studerar eller arbetar är välkomna på drop-in.

Coacher på Jobbfabriken

Amal och Lotten är coacher på Jobbfabriken.

– Många gillar att det är så enkelt att ha kontakt med oss och att de kan få hjälp med att sköta praktiska saker som kan kännas krångliga, till exempel kontakten med arbetsförmedlingen, hur man söker jobb eller skaffar bank-id. Vi stöttar där det behövs helt enkelt, säger Lotten.

Kontakta Jobbfabriken

Jobbfabriken finns på Fabrik 38 (Hagalundsgatan 38), nära Solna station.
Kom förbi på drop-in på måndagar klockan 14.00–16.00 eller mejla dina frågor och funderingar till jobbfabriken@solna.se så hör de av sig.

Läs mer om Jobbfabriken

Jobbfabriken – en del av Solnamodellen

Hos Fabrik 38 och Jobbfabriken samlas flera kompetenser inom staden, som till exempel arbetsmarknad, vuxenutbildning, näringslivssamordnare och fritidsverksamheten. Här erbjuder Solna stad en samlad plats för såväl jobbcoachning och studievägledning som meningsfulla fritidsaktiviteter.

Solnamodellen är en framgångsrik och välbeprövad metod som bland annat innebär att Solna stad arbetar i nära samverkan med näringslivet för att stödja arbetssökande Solnabor till egen försörjning via arbete, studier eller företagande. En särskild satsning riktar sig till stadens unga arbetssökande. Jobbfabriken är en del av detta och har funnits sedan den 1 juni 2021.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad