Åtgärder för minskad trängsel och köer på restauranger, barer och caféer

Med anledning av coronaviruset finns allmänna råd för att undvika att trängsel och köer uppstår på restauranger, barer och caféer, i syfte att minska risken för smittspridning.

Allmänna råd för serveringsställen

Från den 9 februari 2022 gäller följande för serveringsställen:

  • Den som bedriver sådan verksamhet som träffas av begränsningsförordningen ska vidta åtgärder så att besökare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra och så att trängsel undviks
  • Den som driver ett serveringsställe ska se till att trängsel undviks och att besökare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra.

Solna stad ansvarar för tillsynen över de allmänna råden i serveringsverksamheter. Vid frågor, vänd till Solna stad via följande länk: Kontakta Solna stad Länk till annan webbplats.

Läs mer om de aktuella reglerna för serveringsställen på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rutiner som minskar risken för smittspridning

Den som ansvarar för verksamheten ska ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt och uppföljning ska i första hand ske genom verksamheternas egenkontroll.

Kontakta oss

Senast uppdaterad