Cykla i Solna

Det finns bra skäl att cykla istället för att välja andra färdsätt. Det är billigt, ger motion och är bra för miljön. I Solna finns många cykelvägar.

Cykelkarta Visa Dölj

I Solna stads cykelkarta Pdf, 11 MB, öppnas i nytt fönster. hittar du de cykelvägar som går genom staden. Cykelkartan är ett bra stöd för att hjälpa dig som cyklar att hitta rätt och är gratis.

Du hittar även cykelvägar i hela Stockholmsregionen på trafiken.nu Länk till annan webbplats., som kan vara ett bra stöd för dig som cyklar.

Cykelvänlig arbetsplats Visa Dölj

Det ska vara smidigt att cykla till jobbet. Därför är Solna stad en del av projektet Cykelvänligast. Här får arbetsplatser tillgång till ett nätverk för inspiration och stöd. Deltagarna har också chans att vinna utmärkelsen "cykelvänligast arbetsplats". Deltagandet är kostnadsfritt.

Läs mer och tävla med Cykelvänligast. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vintercykling i Solna Visa Dölj

Solna stad sopsaltar cykelvägarna så att du som bor, pendlar eller av annan anledning cyklar i Solna ska kunna göra det även under vintertid. Tänk på att använda reflex, hjälm och lysen samt att klä dig varmt!

Genom Solnakartan kan du se vilka cykelvägar som har prioriterat underhåll under vintertid.

Solnakartan - prioriterat underhåll på gång- och cykelvägar i Solna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Snöröjning och halkbekämpning av stadens cykel- och gångbanor

Cykelplan och förbättringar 2023 Visa Dölj

I maj 2016 antogs Solna stads cykelplan Pdf, 21 MB, öppnas i nytt fönster., med syfte att skapa förutsättningar för att göra cykeln till ett mer attraktivt transportmedel för Solnaborna, på kort och lång sikt.

Cykelarbeten i Solna under 2023

Övergivna cyklar Visa Dölj

Varje år märker Solna stad ut cyklar som vi misstänker är övergivna. De cyklar som ägarna inte flyttar tar kommunen bort. Cyklarna flyttas med stöd av Lag (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Solna stad flyttar inte på en cykel utan att först försöka nå ägaren. I samband med rensningen märker kommunen ut cyklarna med en lapp som informerar om att den kommer att omhändertas inom en viss tidsperiod, vanligen en till två veckor. De cyklar som står kvar och har kvar sin märkning forslas bort till en låst uppställningsplats. Alla cyklars ramnummer och märke registreras tillsammans med var den hämtades. Polisen meddelas i samband med flytt.

Saknar du din cykel?

Cyklarna finns tillgängliga hos kommunen i tre månader efter de beslagtagits. Ring stadens kontaktcenter för att få tillbaka din cykel.

Cykelkurs Visa Dölj

Solna stads cykelkurs

Sedan 2012 ordnar Solna stad tillsammans med Cykelfrämjandet två gånger varje år cykelkurser för dig som är nybörjare eller som kan cykla litegrann. Kursen vänder sig till vuxna och ungdomar.

Anmälan till kommande kurser annonseras på Solna stads webbplats, Solna stads Facebooksida samt på Cykelfrämjandets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad