Råsunda centralskola. Ett flervåningshusmed gångväg och träd utanför.
Parkvägen 4, 169 35 Solna
Kommunal, 7-9
Visa karta

Råsunda central­skola (bildar gemensam skolenhet med Råsunda skola hösten 2021)

Råsunda centralskola är Solna stads nyaste högstadieskola och öppnade höstterminen 2018. Skolan tar emot 340 elever i årskurserna 7–9. Fokus från start är på goda resultat, trivsel och trygghet. Skolan ligger på klassisk solnamark i hörnet av den plats där gamla Råsundastadion låg, med bra kommunikationer nära såväl tunnelbana som tvärbana.

Förändringar läsåret 2021/2022

Råsunda skola och Råsunda centralskola går samman och bildar en skolenhet under namnet Råsunda skola i och med läsåret 2021/2022. I lokalerna i nuvarande Råsunda skola fortsätter staden bedriva verksamhet för förskoleklass till årskurs 6 och i lokalerna i nuvarande Råsunda centralskola fortsätter staden bedriva verksamhet för årskurs 7 till 9. Skolornas sidor här på solna.se Länk till annan webbplats. kommer inom kort slås ihop till en, men tills dess beskrivs låg- och mellanstadiet på sidan för Råsunda skola och högstadiet på denna sida.

Om skolan

På Råsunda centralskola har vi fokus på att eleverna når goda resultat redan från starten. De gemensamma ämnessalarna är modernt utformade för lärande och för att möta dagens behov. Respektive årskurs har egna ljusa och fina lärosalar, grupprum, toaletter, sällskapsytor med soffor samt arbetslagsrum för lärarna. I skolans entréhall finns café och bibliotek där elever och lärare kan vistas nära varandra även utanför lektionstid, vilket skapar trygghet och trivsel. Här finns också närhet till skolsköterska, kurator och rektorsexpedition. På samma plan ligger även skolans matsal med tillhörande storkök där skollunchen tillagas.

Trygghetsarbete

På Råsunda centralskola ska alla trivas och känna sig trygga och välkomna! För att få en än mer välkomnande skola och motverka mobbning driver skolan ett aktivt likabehandlingsarbete och samarbetar med barnrättsorganisationen Friends. Tillsammans bidrar vi alla till att skapa en skolmiljö som är bra för våra elevers lärande, utveckling och hälsa. Samarbetet med Friends ger personalen kunskap och konkreta verktyg för att långsiktigt förhindra och förebygga kränkningar samt främja allas lika värde.

Elevhälsa

Elevhälsan har sambandet mellan lärande och hälsa i fokus och verkar förebyggande och hälsofrämjande – men ska även stödja elevernas utveckling mot målen. Vi bidrar till att skapa en skolmiljö som är bra för våra elevers lärande, utveckling och hälsa. I skolans elevhälsa ingår skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog. Tillsammans omfattar elevhälsan medicinsk, psykologisk, psykosocial och specialpedagogisk kompetens.

Information inför höstterminen 2021 Visa Dölj

Terminsstart

Läsåret startar torsdagen den 18 augusti.

Filmpresentation av Råsunda centralskola

Filmtranskribering Välkommen till Råsunda Centralskola

Hej! Vad kul att du ska börja här på Råsunda centralskola i höst! Jag heter Tove och i den här filmen tänkte jag visa er runt på skolan och säga hej till ett par lärare, häng med! Vårt första stopp bli hos Joceline på entréplan.

Så här kan ett schema se ut för årskurs sju se ut. Som du ser så börjar man ungefär vid 8 på morgonen och slutar runt 15. Först på schemat idag verkar vara matte, så kom, vi går mot Sanjas sal!

Nästa lektion är slöjd och slöjdsalarna ligger bredvid varandra på våning fyra. Det är Margit och Lena som undervisar i slöjd, men Erik, som egentligen undervisar i SO, vill visst också säga hej.

Jag tror vi lämnar Erik där och går mot matsalen istället.

Här är matsalen som vanligtvis brukar vara full av hungriga elever!

Oj, hörrni nu får vi springa upp igen till våning fem för lite kemi. Kemiläraren är en riktigt sträng en som inte vill att man kommer försent!

Kontaktinformation

Råsunda centralskola

rasundacentralskola@solna.se
08-746 10 00 (via kontaktcenter)

Rektor

Susanna Franzén
susanna.franzen@solna.se

Biträdande rektor

Åk 7-9
Robin Anstensen
robin.anstensen@solna.se

Biträdande rektor

Åk 7-9
Hanna Adolfi
hanna.adolfi@solna.se

Skolsköterska

Gülseren Türk
gulseren.turk@solna.se

Skolläkaren kontaktas via skolsköterskan.

Studie- och yrkesvägledning

Jeanette Pettersson
jeanette.pettersson@solna.se

Karta

Senast uppdaterad