Maten i förskolan

I Solna stads förskolor serveras det frukost, lunch och mellanmål. Menyerna är säsongsanpassade och näringsberäknade och följer Livsmedelsverkets rekommendationer Bra måltider i förskolan där tallriksmodellen ligger som grund.

På många av stadens förskolor arbetar kockar som ansvarar för sina egna menyer. De förskolor som inte har egna kök får maten levererad till sig via stadens leverantör, för närvarande Sodexo. Maten lagas då i något av stadens fyra skolkök som ligger i Bergshamraskolan, Ulriksdalsskolan, Råsunda skola och Råsunda centralskola.

Menyn i förskolan

Menyn i förskolan omfattar varje dag en rätt samt vegetarisk kost till de som äter vegetariskt. Minst fyra sorters grönsaker serveras varje dag som komplement till huvudrätten, samt mjölk och vatten som dryck.

Hållbarhetskrav

Solna stad ställer höga hållbarhetskrav på måltiderna. Exempelvis kommer 30 procent av inköpskostnaden från miljömärkta inköp som exempelvis KRAV och ekologiskt. Kött och fågel som serveras följer svensk djurskydds­lagstiftning och fisken är från hållbara bestånd och har MSC- eller ASC-märkning.

Se menyn i Köket-appen

I appen Köket kan du enkelt se menyerna för Solna stads kommunala förskolor och skolor.

Så här laddar du ner Köket-appen:

  1. Gå in på Internet på mobilen och klicka på adressen: https://sodexo.mashie.com/public/app?country=se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Sök i sökfältet efter din skola
  3. Spara sidan som genväg på hemskärmen. Den sparas då som en ikon på din mobil.

koketbysodexo.se

Leverantörens webbsida koketbysodexo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till barn, elever, föräldrar och vuxna i förskolan och skolan. Här hittar du bland annat information om hur Sodexo arbetar med mat, hållbarhet och aktiviteter.

Skolmjölksstöd Visa Dölj

Solna stads förskolor, skolor och gymnasieskola mottar skolmjölksstöd, ett EU-stöd som administreras av Jordbruksverket. Skolmjölksstödet syftar till att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

Logotyp för skolmjölksstödet

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad