Tellus förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Hjortstigen 2, 170 71 Solna
Kommunal
Visa karta

Tellus förskola

Vår förskola ligger i Bergshamra nära Ulriksdalsslott och Bergshamra IP med gångavstånd till centrum, buss och tunnelbana. Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt där alla känner sig sedda och inkluderade.

Om oss

För att på bästa sätt anpassa verksamhet och innemiljö så arbetar vi med åldersindelade grupper. Vi har ett gemensamt utrymme där vi har bibliotek och möjlighet till gemensamma aktiviteter.

Vi har två gårdar som inbjuder till kreativ lek bland fruktträd och buskar. På vår ena gård har vi ett växthus där barnen är med och odlar grönsaker och bär. Precis utanför förskolan så har ligger skogen och vattnet precis nedanför oss, vi ser den som en naturlig plats att besöka där barnen får en möjlighet att utforska och känna delaktighet med djur och natur.

Vi arbetar utifrån ett språkinriktat arbetssätt där vi prioriterar och lyfter fram högläsning, sagor samt utgår ifrån arbetsmaterialet "Före Bornholmsmodellen".

Tellus förskola ingår i en enhet tillsammans med Borgen, Fröet, Kullen och Rågen. I enheten arbetar vi för en kontinuerlig utveckling av våra verksamheter. Enhetens vision är att skapa förutsättningar så att alla barn kan nå sin fulla potential.

Kontaktinformation

Tellus förskola

forskoleomrade1@solna.se
08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Rektor

Jenny Hultgren
jenny.hultgren@solna.se

Biträdande rektor

Anna Karlsson
anna.karlsson@solna.se

Barngrupper

Pluto
072-583 17 28

Jupiter
072-583 17 29

Mars Gul
072-583 17 31

Mars Röd
072-583 14 71

Venus
072-583 17 32

Karta

Senast uppdaterad