Lottagatans förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Lottagatan 2, 170 69 Solna
Kommunal
Visa karta

Lottagatans förskola

Lottagatans förskola ligger i Järvastaden och ingår tillsammans med Sagolandet, Järven och Tunet i Järva förskoleenhet. Förskolorna har Mulle Meck parken som granne och på vintern har vi tillgång till en isbana. Naturen och Överjärva gård ligger inom promenadavstånd från förskolorna. Våra förskolor ligger ca 5 minuters promenad från Ulriksdals pendeltågstation samt många goda bussförbindelser.

Om oss

Förskolan har stora luftiga lokaler fördelat på tre plan. Vi har fyra grupper i huset som fördelar sig på två av planen. På översta våningen finns vårt rörelserum, som används för rörelse, teater med mera. Maten som serveras kommer från Sagolandets förskola, som har en egen kock som gör en varierad matsedel.

Vårt arbetssätt innebär att vi delar in barnen i mindre grupper; i de små grupperna har barnen större möjligheter att komma till tals, pröva sina hypoteser och se varandras olikheter som tillgångar. Barnens intresse och nyfikenhet ligger som grund för det vi gör i större och mindre projektarbete. Mitt på dagen öppnas alla rum upp och barnen har en stund att välja över gränserna vad de vill göra i mindre stationsgrupper. Detta skapar goda relationer med alla barn och de väljer utifrån intresse.

Vi arbetar för att alla barn känner sig trygga, sedda och får rika möjligheter att utforska material, aktiviteter och samspel med andra barn och pedagoger. Vi försöker utveckla och skapa lärande efter barnens intressen och förutsättningar. Vårt arbete tar utgångspunkt i det forskande barnet och dess nyfikenhet och lust att lära. Det sker exempelvis vid projektarbeten och vid utomhus- och inomhuslek.

Läslyftet

Järva förskoleenhet har under senaste året arbetat med Läslyftet, ett material som Skolverket tagit fram. Läslyftet bygger på kollegialt lärande för att arbeta medvetet med barns språk-, läs-, och skrivutveckling. Högläsning och läsmiljö har varit i fokus och hur vi kan vara bra läsande förebilder för barnen.

Visning av verksamheten Visa Dölj

Visning av verksamheten sker efter överenskommelse med biträdande rektor eller rektor. Ta kontakt genom att skicka ett mejl.

Kontaktinformation

Lottagatans förskola

Rektor

Jenny Hultgren
jenny.hultgren@solna.se

Biträdande rektor

Samar Bazzi
samar.bazzi@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Röd
072-583 35 86

Stjärnan
072-583 32 29

Hjärtat
072-583 35 87

Solen
072-583 35 88

Karta

Senast uppdaterad