Järvens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Honnörsgatan 2, 170 69 Solna
Kommunal
Visa karta

Järvens förskola

Järvens förskola öppnades 2017 och ligger i Järvastaden. Förskolan ingår tillsammans med Sagolandet, Tunet och Lottagatan i Järva förskoleenhet. Förskolorna har Mulle Meck parken som granne och på vintern har vi tillgång till en isbana. Naturen och Överjärva gård ligger inom promenadavstånd från förskolorna. Våra förskolor ligger ca 5 minuters promenad från Ulriksdals pendeltågstation samt många goda bussförbindelser.

Förändringar 2023

Invid förskolan Järven finns två kraftledningar och från och med 2024 kommer användningen av dessa att öka. Från och med hösten 2023 kommer förskola därför inte längre bedrivas i dessa lokaler. Barnen flyttar till andra förskolor i området och Järvens förskola upphör.

Om oss

Järvens förskola består av fyra avdelningar. Vi delar in barnen i två grupper med 1–2 åringar samt två grupper med barn 2–5 år. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för barnens lek, utveckling och lärande på förskolan och erbjuda dem en stimulerande miljö. Våra lokaler är ljusa och vi skapar en inspirerande inomhusmiljö. Vi arbetar i mindre grupper under dagen.

Järvens förskola vill att alla barn ska ha tillgång till en verksamhet där de tryggt får utveckla sina behov och egenskaper tillsammans med sin grupp.

Vi har ett litet bibliotek där barnen kan vara eller hämta böcker efter intresse. Vi arbetar med ett språkutvecklande arbetssätt och skapar läsmiljöer för att skapa nyfikenhet på böcker. Förskolan har en mindre gård som vi utvecklar efter barnens intresse. I området finns flera lekplatser och en stor gräsplan som förskolan besöker.

Alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna, respekterade och trygga hos oss. Vi vill främja barnens utveckling och lägga grunden till lusten att lära.

Järva förskoleenhet har under senaste året arbetat med Läslyftet, ett material som Skolverket tagit fram. Läslyftet bygger på kollegialt lärande för att arbeta medvetet med barns språk-, läs-, och skrivutveckling. Högläsning och läsmiljö har varit i fokus och hur vi kan vara bra läsande förebilder för barnen.

Kontaktinformation

Järvens förskola

forskoleomrade1@solna.se
08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Rektor

Jenny Hultgren
jenny.hultgren@solna.se

Biträdande rektor

Caroline Ekman
caroline.ekman@solna.se

Barngrupper

Spindeln
072-583 32 27

Snigeln
072-583 32 28

Haren
072-583 31 94

Nyckelpigan
072-203 92 68

Karta

Senast uppdaterad